Tuesday, December 2, 2014

The new CEO

Salam.

Kat ofis En. Amri dah tukar CEO baru. Kali ini seorang India. So far so good katanya.
What makes us so relief, this one is a humble type. Jumpa kat airport ada calit 3 kt dahi..... Pakai keter proton lama. CEO dulu bawa merz  pergi ofis. En Amri cuma bawa innova lama nya jer.... In many ways, we felt a bit pressured dgn ceo lama. Mr hubby kena tukar his appearence. I know it is necessary for his post but not too much lah sampai boleh membazir kalau ikut caranya. Why should we buy tailored made shirts if we can buy ready made? Buat sehelai cukup jer lah. Pakai kasut Bata pun kena komplen. Haish...

Kekadang x faham dgn manusia korporat ni. Kita nak jadi diri sendiri pun susah. Apa2 pun en. Amri kata dia nak belajar dari CEO yg baru ni. Orang nya dah pencen. Works on contract basis. Anyway, nothing beats a pensioner..... full of experience.






Related Posts with Thumbnails