Friday, September 18, 2009

Kemaafan dan Selamat Hari Raya

Emmm...susah nak memaafkan orang lain rupanya. Pagi tadi Ustaz Zahazan tak sempat menghabiskan ceramah beliau kerana banyak talian yang masuk. Masalahnya samaada tidak boleh memaafkan atau tidak di terima kemaafan dari orang lain. Macam2 manusia ni. Anyway, who the hell gives us the idea that if we don't forgive people, they will suffer?

Hubby aku kata, hak masing2 utk memaafkan atau tidak seseorang tu. Betul lah tu, tapi aku lebih prefer memaafkan orang lain. Tak kuasa aku nak bawak "kentang busuk" kehulu kehilir seumur hidup. Tambah hubby aku, nanti kita boleh mintak amal orang tu kat akhirat. Kita sure tak cukup amal nanti. For me it is more honourable if you enter the jannah with your own deeds (comes with Allah blessings) rather than taking it from other people. Bukankah kemaafan itu lebih baik.

As far as I'm concerned, I will forgive others for my own good and my own happiness. Not only forgive but forget as well. I do not have any grudges to anybody. What's the point anyway. Everybody is rest assured that you will be forgiven by me and I do hope the same from others. I'm not perfect anyway and we will die someday. Just want my path to Allah is steered clear.

So, pendek kata...pendek jer, aku ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua saudara-mara, kawan-kawan dan para pengunjung blog ini. Maafkan segala salah dan silap atau terkasar bahasa. Sengaja atau pun tidak. Panjang umur, murah rezeki kita jumpa lagi. Be safe, stay safe. Love u all.

Ikhlas dari;
Amri Alias
Nik Daniyah Bolia
Ainur Afifah Amri
Ainur Asyirah Amri
Ainur Arifah Amri
Ainur Amirah Amri

Free Orkut and MySpace Eid Graphics Glitters



3 comments:

mzs said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Love Islam said...

Selamat Hari Raya buat Nik Daniyah sekeluarga. Taqabbalallahu minna wa minkum. Minal a'idin wal faizin.
Kullu 'am wa antum bil khoir.
Dari:
Ust Halim Nasir
Noraini Baharin
Mohd Hafiz
Khairul Anuar
Nurhafizah

Pencinta Pantai Bersih said...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Tak balik Perak ye tahun ini.

Related Posts with Thumbnails