Selamat Hari Raya Aidil Adha. Tahun ni saya beraya kat KL pulak. Most of the time kat Dungun. Raya Haji memang tak ada rules raya kat mana sebab bergantung dengan keadaan. So, this year my brother suggested makan nasi dalam talam/dulang untuk memeriahkan lagi raya. So, nak senang kan kerja we decided to cook nasi ayam. For the first time I have to cook dinner for 50pax! Mak aii berpeluh lah jugak...nasib baik all turned out good. Cuma nasi tu terlebih colouring sket. My brother add some other condiments to make it more colourful..
Lepas tu teringin pulak buat ketupat daun palas, at least ada aktiviti utk anak2 buah pada malam raya. The last time saya buat ketupat maybe 15 years ago...itu pun emak yg buat, saya tukang bungkus jer. So, akak ni pun google internet dan cari cara2 memasak pulut dan membuat ketupat. Beres kejer...inilah hasil nya~~
Hahaha...banyak ketupat betinalah! Lawan nya saya masak rendang pedas ayam kampung tapi terlupa lak nak ambik gambar...
Sekian dulu semoga anda semua terhibur~~
No comments:
Post a Comment