Wednesday, November 11, 2009

Facebook


"Hai sekalian manusia, bertaqwalah kepada Tuhan mu yang telah menciptakan kamu daripada seorang diri, dan daripadanya Allah ` menciptakan isterinya; dan daripada keduanya Allah memperkembang biakkan laki laki dan perempuan yang banyak. Dan bertaqwalah kepada Allah yang dengan (mempergunakan) namaNya kamu saling meminta satu sama lain, dan (peliharalah) hubungan silaturrahim. Sesungguhnya Allah selalu menjaga dan mengawasi kamu. " (An Nisa': 1)

Salam,

Macam tak percaya jer....aku baru saja join facebook. Dah ramai dah "friends" dalam list aku. Saban hari ader jer orang yang nak add as friend, yang tak kenal pun ader! Tapi tak leh lar add semua, yang kenal2 ajer. Penuh facebook aku, tak jadi kerja lah pulak kang! Alhamdulillah, semalam aku tersangatlah gembira kerana aku jumpa balik seorang member lama masa A-Level dulu. Hehehe...we are talking about year 1987! Rupanya dia dah lama cari aku, tersangat rindu katanya. Ofkoshlah...pompuan! (soalan pertama hubby aku...lelaki ker pompuan, hehehe...cemburulah tuh)

Dia berada di Oslo, Norway sekarang mengikut hubby nya bekerja kat sana utk 3 tahun. Dapat chat sekejap on line, dia tanya kalau aku free waktu petang nanti. Pukul 4 petang dia pun call aku dari Oslo. Ya Allah, terharu nya akak ni...ada orang yang rindu sampai camtu sekali kat akak! We spent for 1++ hour chatting and she is just like last time...talkative & cheerful. She said she didn't even bother about the bill now as she already found me for all these years. Maklumlah 20++ tahun punya cerita yang di simpan lama. Harap2 kami boleh berjumpa bila sampai masanya nanti, InsyaAllah. Thanks Intan for calling and I missed you so much too!

Wahai Tuhan, semoga Engkau terus memberkati persahabatan ini. Amin.

3 comments:

naimayob said...

salam...

facebook ni ada kebaikan dan keburukan....gunalah utk kebaikan....


kak add mukabuku saya...

mynaim_06@yahoo.com

Love Islam said...

Please add me in yours:

jihad_65@yahoo.com.my

Pencinta Pantai Bersih said...

Kerana facebook, semalam kak ada buat pertemuan dgn kawan2 lama semasa di SMT Ipoh. Dah 25 tahun tak jumpa...seronoknya, melepas rindu.

Related Posts with Thumbnails