Saturday, October 3, 2009

Remote control oh remote control.....


Ala...mana pulak pergi remote control ni? Hilang lagi.....dah serata tempat aku cari. Ini mesti Amirah sorok ni. Tak ader saper2 lagi yang akan jadi prime suspect kat umah ni kalau bukan budak Amirah a.k.a Cik Punggah tu!Hari tu dia sorok dalam laci sebab tak nak kasi orang lain tukar channel 616 dia tu. Dah 2 hari remote hilang.

Dah check dalam laci tapi tak der gak. Dalam bilik mainan dia tak der gak. Bila tanya Amirah dia kata tak tahu pulak, ini sure kes dia terlupa kat mana dia sorok. Mana pulak ler pegi nyer...waktu camni memang aku wish kalau boleh wat missed call kat remote control tu!

Ada saper2 tak yang boleh design remote control ker, kunci keter ker, kunci rumah ker atau kunci apa2 pun yang boleh wat missed call? There is always an opportunity in every problem. Any taker?

Remote control oh remote control.....

2 comments:

Love Islam said...

Salam.Belajar engineering jadi ustaz? ho ho ho! Panjang ceritanya tu......Kalau ALAH izinkan kita bertemu suatu hari nanti, kita sembang la benda ni. Tiada yg mustahil di sisi ALLAH SWT.
p/s - Chef Wan belajar Accountancy dr UITM, jadi tukang masak.
Halim Othman (HO) belajar Architecture dr Univ Of Tennesse, US, jadi penyampai Radio Sinar FM (dah resign dari Sinar)
etc.........

Love Islam said...

Correction - Kalau ALLAH izinkan.

Related Posts with Thumbnails